Työelämän tasapaino

3.3.2016

Työssä viihtyminen ja mielekkään työn tekeminen sopivalla työkuormalla, tämä lienee jokaisen työtä tekevän henkilön toivelistalla. Voisi melkein sanoa, että helppo tästä on puhua, mutta miten on käytännön laita? Monessa työyhteisössä työn kuormittuminen on luonnostaan epätasaista osaamistason erojen takia. Erityisosaamista on karttunut työvuosien saatossa tai oman kiinnostuksen kautta. Osa ihmisistä on onnistunut siirtymään sellaisiin tehtäviin, mihin muilla ei ole ollut osaamista tai tehtävien vaativuuden kannalta niiden haltuunottaminen ei ole ollut yksinkertainen asia. Näissä tapauksissa edessä on vääjäämättä epätasa-arvoinen työnkuormittuminen.

 

Uuden oppimisesta ja tasapainosta

Epätasaisesta työnkuormituksesta organisaation pitää tavalla tai toisella selviytyä. Mitä kauemmin tilanne on jatkunut, sitä vaikeampi ongelma on ratkottavana. Osaamisen laajentaminen vie aina oman aikansa ja ikävä kyllä harvoin ollaan tilanteessa, missä työntekijä voi rauhassa perehtyä uusiin asioihin ja näin kasvattaa vain omaa tietotaitoaan. Useimmiten ollaan tilanteessa, missä oman osaamisen laajentaminen tapahtuu isolta osin työajan ulkopuolella. Työntekijän motivaatiota todella kysytään oman itsensä kehittämiseen. Työnantajat toki mielellään tukevat omaehtoista oppimista, mutta usein henkilöt jotka ovat motivoituneita opettelemaan uusia asioita ovat myös niitä, keiden odotetaan ja halutaan tekevän tuottavaa ja innovatiivista työtä työajalla. Uuden oppiminen jää tällöin vääjäämättä työajan ulkopuolelle. Tuottavuuden ja uuden oppimisen yhtälöön pitää vain löytää tasapaino yhtiön ja työntekijän välille.

 

Ympäristö vaikuttajana

Työn kuormituksen lisäksi työssä viihtyvyys ja työskentely positiivisessa ympäristössä lisäävät myös työn tuottavuutta. Työpaikan ilmapiiri ja viihtyvyys näkyvät aina myös työpaikan ulkopuolelle, etenkin asiakkaille. Asiakaspalvelussa työntekijän palvelualttius ja puhetapa kielivät siitä, miten työntekijöiden viihtyvyydestä työpaikalla huolehditaan. Työntekijöille luodut hyvät työskentely edellytykset maksavat itsensä aina takaisin. Hyvä tekemisen meininki näkyy ja kuuluu kauas!

 

Lue Marjaanan teksti tiimityöstä >


« Takaisin

AVAINSANAT

Blogi

Kirjoittaja

Minna Halonen
toimitusjohtaja
0207 909 765
Lähetä viesti
Katso kaikki kirjoittajan artikkelit »
X

Sivustolla käytetään evästeitä.