Sisällöntuottamista porukalla

14.6.2016

Sisältöä ja asiantuntijuutta on monenlaista ja sen moninaisuus tulee esille tämänkin blogin kirjoituksista. Nyt ensimmäistä kertaa on oma vuoroni kirjoittaa. Toimin Festumilla mm. markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon parissa ja tässä tekstissä tarkoitukseni on avata tämän blogin syntyä ja siihen liittyviä oivalluksia kuin myös haasteita.
 

Viisi vuotta sitten tulin taloon kesätöiden kautta ja nopeasti kävi ilmi, että asiantuntijuutta ja ammattilaisia talo on täynnä, mutta se ei näkynyt juurikaan ulospäin. Monien kehityskulkujen ja yleisen viestinnän tason nousun jälkeen olimme tilanteessa, jossa tätä ihmisten pään sisällä olevaa asiantuntijuutta oli hyvä saada kaikkien nähtäville ja sille oli selvä tilaus. Taloushallinto alana ei ole välttämättä se ensimmäinen, joka tulee mieleen avoimesta keskustelukulttuurista verkon puolella.
 

Olen siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että blogin kirjoittamiseen on lähdetty hyvin mukaan ja haastetta ei olla koettu missään vaiheessa ylivoimaiseksi. Sisällöntuotantoon, tässä tapauksessa blogitekstin kirjoittamiseen liittyy ihmisillä monia, usein henkisiä esteitä. Helposti kuvitellaan, että ei ole mitään annettavaa tai miksi kukaan olisi kiinnostunut sanomisistani. Vasta kirjoittaessa itse tekeminen todistaa asian olevan jotain aivan muuta. Varoittelultakaan ei olla säästytty. Blogin kirjoittamista ei joidenkin mielestä kannata edes aloittaa, ellei työntekijät ole käyneet tätä varten kaikkia mahdollisia kursseja ja harrasta kirjoittamista lähes ammattimaisesti. Oma kokemukseni on, että asiasta ei kannata tehdä liian suurta peikkoa ja kirjoittamaan oppii vain kirjoittamalla. Kiire ja kaikki muu työ on usein helppo ja varmasti välillä oikeakin syy olla kirjoittamatta, mutta lopulta kokemusten jakaminen opettaa lukijaa kuin myös itse kirjoittajaa.
 

Blogimme tarkoitus on tuoda sekä lisäarvoa asiakkaillemme että läpinäkyvyyttä toimintaamme avoimesti ja yhdessä. Blogin merkitystä ei sovi myöskään väheksyä sisäisessä käytössä. Itse ainakin voin sanoa, että luen hyvin mielelläni kollegoideni kirjoituksia ja olen jo tähän mennessä oppinut jokaisesta jotain uutta ja ymmärrän myös paremmin heidän työhönsä kohdistuvia haasteita sekä onnistumisia.
 

Eräällä tavalla voisi kuvitella, että blogimme on kuin fyysiset tilamme täällä Porin toimistolla, mutta vain verkkomaailmassa. Monitoimitilatoimistomme mahdollistaa monella tapaa järkevämmän ja avoimemman työnteon. Työnteko on siis jo muutenkin avoimempaa ja läpinäkyvämpää, joten miksi se ei olisi sitä myös verkon puolella? Olemme vielä hyvin alussa, mutta rohkeuden kasvaessa ja oman ammattitaidon karttuessa on lupa odottaa hyviä ja mielenkiintoisia tekstejä myös tulevaisuudessa. Nähdään ja kuullaan blogin puolella taas kesälomakauden jälkeen!

Aikaisemmat kirjoitukset


« Takaisin

AVAINSANAT

Blogi

Kirjoittaja


Notice: Undefined index: name in /home/festum2014/web/inc/blog_rightcolumn.php on line 12


Notice: Undefined index: designation in /home/festum2014/web/inc/blog_rightcolumn.php on line 13


Notice: Undefined index: phone in /home/festum2014/web/inc/blog_rightcolumn.php on line 14

Lähetä viesti
Katso kaikki kirjoittajan artikkelit »
X

Sivustolla käytetään evästeitä.