Ohjelmistorobotiikkaopas

Digitalisaatio ja sen mahdollistama entistä tehokkaampi automaatio haastavat meitä yhä kiivaammin pohtimaan tapaamme tehdä työtä ja tuottaa palveluita. Tekemisen määrän lisäämisen vaihtoehtona on työskentely älykkäämmin nykyteknologiaa hyödyntäen.

Koneille koneiden työt

Ohjelmistorobotti on sovellus, joka toimii kuin ihminen toistaen eri tehtävät eri ohjelmissa olevien käyttöliittymien kautta. Kuten ihmistenkin, myös robottien käyttö perustuu opastamiseen. Toisin sanoen roboteille näytetään miten tehtäviä eri ohjelmilla suoritetaan, jonka jälkeen ne toistavat kyseiset tehtävät.

Käytännössä robotiikka automatisoi selkeiden toimintosääntöjen mukaisia rutiinitehtävä. Robotille annetuissa toimeksiannoissa tietoa syötetään, luetaan, yhdistetään, vertaillaan, tallennetaan, varmistetaan, raportoidaan jo käytössä olevien ohjelmistojen käyttöliittymien kautta.

Tämän uuden teknologian hyödyntämisen myötä tapamme tehdä työtä muuttuu ja kehittyy. Jatkossa pystymmekin yhä enenevissä määrin keskittymään inhimillisen kyvykkyyden hyödyntämiseen, koneiden hoitaessa rutiininomaiset toistuvat työt.

 

Tehoa kilpailukykyyn

Rutiinityön tehostamisen lisäksi, ohjelmistorobotiikka mahdollistaa myös digitaalisen palvelun uudelleenajattelun. Ketterä asiakkaiden, kumppanien ja tietojärjestelmien välinen integrointi on entistä helpompaa. Hyvänä esimerkkinä voi toimia esimerkiksi asiakkaan itsepalveluna tekemän toimeksianto, jonka robotti kirjaa ja hoitaa alusta loppuun automaattisesti eri tietojärjestelmiä hyödyntäen.

Kyse ei ole pelkästään laadun ja tehokkuuden lisääntymisestä, vaan uuden teknologian mahdollistamista uudentyyppisistä prosesseista, liiketoimintamalleista ja toimintakulttuureista.

 

Ohjemistorobotiikka RPA

 

Lataa tästä suomenkielinen ohjelmistorobotiikan opas.

  

 

Ota yhteyttä

Jorma Messo
liiketoimintajohtaja
0207 909 705
Lähetä viesti
X

Sivustolla käytetään evästeitä.